Blog

 1. Wat zijn LED Panelen en hoe moeten ze geïnstalleerd worden?

  LED-panelen zijn platte verlichtingsarmaturen die bestaan uit een reeks LED-lampen. Ze worden vaak gebruikt als efficiënte en moderne verlichtingsoplossingen in verschillende ruimtes, zoals kantoren, winkels, scholen en ziekenhuizen. LED-panelen bieden een heldere en gelijkmatige verlichting, terwijl ze energiezuinig zijn en een lange levensduur hebben.

  Het installatieproces van LED-panelen is over het algemeen eenvoudig en kan door een professionele installateur of een ervaren doe-het-zelver worden uitgevoerd. Hier zijn enkele stappen die gevolgd moeten worden bij de installatie van LED-panelen:

  1. Voorbereiding: Schakel de stroomtoevoer uit voordat je met de installatie begint. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt.

  2. Plaatsing: Bepaal de beste locatie voor het LED-paneel. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is en dat het paneel stevig kan worden bevestigd.

  3. Bevestiging: Gebruik de meegeleverde bevestigingsmaterialen

  Lees meer »
 2. Wat is CREE LED-verlichting?

  Blog: Wat is CREE LED-verlichting?

  CREE is een bekende naam in de wereld van LED-verlichting en staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve producten. Maar wat maakt CREE LED-verlichting eigenlijk zo speciaal?

  CREE LED-verlichting is gebaseerd op de geavanceerde LED-technologie van CREE, een pionier op het gebied van LED-verlichting. Deze technologie zorgt voor een hoge lichtkwaliteit, helderheid en energie-efficiëntie. CREE LED's staan bekend om hun krachtige lichtopbrengst, waardoor ze ideaal zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

  Een van de belangrijkste voordelen van CREE LED-verlichting is de duurzaamheid en lange levensduur. LED's van CREE gaan aanzienlijk langer mee dan traditionele verlichtingsbronnen, zoals gloeilampen en halogeenlampen. Met een gemiddelde levensduur van 50.000 uur of meer kunnen CREE LED's vele jaren meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn op de lange termijn.
  Lees meer »
 3. Wat is een blendvrije lens met LED-verlichting?

  Blog: Wat is een blendvrije lens met LED-verlichting?

  Een blendvrije lens is een component die wordt gebruikt in LED-verlichting om ongewenste verblinding te verminderen en een comfortabele en veilige verlichtingsomgeving te creëren. Verblinding kan optreden wanneer het licht direct in de ogen schijnt en kan leiden tot visuele ongemakken, vermoeidheid en verminderd zicht.

  Een blendvrije lens is speciaal ontworpen om het licht gelijkmatig te verspreiden en verblinding te minimaliseren. Dit wordt bereikt door het gebruik van verschillende technieken, zoals prismatische structuren, diffusormaterialen en anti-reflectiecoatings. Deze componenten zorgen ervoor dat het licht wordt verstrooid en dat heldere spots en schitteringen worden verminderd.

  De voordelen van een blendvrije lens met LED-verlichting zijn talrijk. Ten eerste zorgt het voor een comfortabelere visuele ervaring, doordat verblinding wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar goed zicht essentieel
  Lees meer »
 4. Led straat verlichting en led Lantaarns

  Blog: LED Straatverlichting en LED Lantaarns

  LED-technologie heeft de afgelopen jaren een revolutie teweeggebracht in de straatverlichting en lantaarns. Met hun energie-efficiëntie, duurzaamheid en veelzijdigheid zijn LED-straatverlichting en LED-lantaarns de ideale keuze geworden voor openbare verlichtingssystemen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te weten over LED-straatverlichting en LED-lantaarns:

  1. Energie-efficiëntie: LED's verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichtingstechnologieën, wat resulteert in lagere energiekosten en verminderd energieverbruik. LED-straatverlichting en LED-lantaarns kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren en helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot.

  2. Lange levensduur: LED's hebben een veel langere levensduur dan conventionele lampen, waardoor ze minder vaak hoeven te worden vervangen. Dit vermindert de onderhoudskosten en zorgt voor een langdurige en betrouwbare verlichting van straten en
  Lees meer »
 5. Wat betekent SMD voor LED-verlichting?

  SMD staat voor "Surface Mount Device" en verwijst naar een type elektronische component dat veel wordt gebruikt in LED-verlichting. Het verwijst naar de manier waarop de component op een printplaat wordt gemonteerd.

  In plaats van traditionele doorsteekmontage, waarbij de pinnen van de component door gaten in de printplaat worden gestoken en aan de andere kant worden gesoldeerd, worden SMD-componenten direct op het oppervlak van de printplaat gesoldeerd. Dit maakt een compactere en efficiëntere plaatsing van de componenten mogelijk.

  SMD-componenten hebben kleinere afmetingen en worden meestal gebruikt bij het maken van LED's die in verschillende soorten verlichtingsarmaturen worden gebruikt. Ze zijn populair vanwege hun kleinere formaat, hogere energie-efficiëntie, betere warmteafvoer en meer ontwerpmogelijkheden.

  SMD-LED's bieden een aantal voordelen, waaronder hogere lichtopbrengst, lagere energieverbruik, langere levensduur en meer ontwerpvrijheid. Ze zijn zeer geschikt
  Lees meer »
 6. Wat is LED en wat zijn de voordelen?

  Wat zijn LED's eigenlijk? Wat zijn de voordelen van LED's? Waarom zou je LED kopen?
  Lees meer »
 7. Wat betekent CE bij led verlichting?

  CE-markering is een conformiteitsmarkering die aangeeft dat producten aan de veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen voldoen die gelden binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Maar wat betekent CE specifiek bij LED-verlichting? In dit blog gaan we dieper in op wat de CE-markering betekent bij LED-verlichting.

  Wat is CE-markering?

  CE-markering is een markering die op veel verschillende producten wordt gevonden en aangeeft dat het product aan bepaalde wettelijke eisen voldoet die binnen de Europese Economische Ruimte gelden. De CE-markering is bedoeld om de consument te informeren dat het product veilig is en aan bepaalde minimumnormen voldoet op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieubescherming.

  Wat betekent CE bij LED-verlichting?

  CE-markering is ook van toepassing op LED-verlichting. LED-verlichting die is voorzien van CE-markering voldoet aan de veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen die binnen de Europese Economische

  Lees meer »
 8. Wat betekent RoHS ?

  RoHS, wat staat voor "Restriction of Hazardous Substances", is een Europese richtlijn die de verkoop van elektronische en elektrische apparatuur met gevaarlijke stoffen beperkt. In de context van ledverlichting heeft RoHS grote gevolgen gehad, aangezien ledverlichting een belangrijk onderdeel is van de elektronische en elektrische industrie.

  De RoHS-richtlijn heeft geleid tot een beperking van het gebruik van zes gevaarlijke stoffen in elektronische en elektrische apparatuur, waaronder ledverlichting. Deze zes stoffen zijn lood (Pb), kwik (Hg), cadmium (Cd), hexavalent chroom (Cr6+), polybroomdifenylethers (PBDE's) en polybroombifenylen (PBB).

  Lood en kwik worden vaak gebruikt in elektronica en elektrische apparatuur vanwege hun elektrische en fysieke eigenschappen, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en milieu. Cadmium is een kankerverwekkende stof die schade kan toebrengen aan de nieren en longen. Hexavalent chroom is giftig voor de mens en kan

  Lees meer »
 9. Wat betekend Watt bij led verlichting?

  Watt is een eenheid van vermogen die wordt gebruikt om de hoeveelheid energie te meten die een apparaat verbruikt. Bij LED-verlichting wordt Watt echter vaak gebruikt om de helderheid van de lamp te meten. Dit kan verwarrend zijn, omdat het vermogen van de lamp niet noodzakelijkerwijs overeenkomt met de hoeveelheid licht die het produceert.

  Bij traditionele gloeilampen was er een directe correlatie tussen het vermogen en de helderheid van de lamp. Hoe hoger het Wattage van de gloeilamp, hoe helderder het licht. Bij LED-lampen is deze relatie echter niet zo eenvoudig. LED's zijn veel efficiënter in het omzetten van elektriciteit in licht dan gloeilampen, wat betekent dat ze minder vermogen nodig hebben om dezelfde hoeveelheid licht te produceren.

  Dit betekent dat bij het kiezen van een LED-lamp, het vermogen (Wattage) niet noodzakelijkerwijs een nauwkeurige maatstaf is voor de helderheid van de lamp. In plaats daarvan is het belangrijk om te kijken naar de lichtopbrengst,

  Lees meer »
 10. Wat betekent CRI (kleurweergave-index) voor LED's?

  CRI staat voor Colour Rendering Index, ook wel kleurweergave-index genoemd. Het is een maatstaf voor de kwaliteit van de kleurweergave van een lichtbron, zoals een LED-lamp. CRI meet hoe goed een lichtbron kleuren weergeeft in vergelijking met natuurlijk zonlicht.

  De CRI-waarde varieert van 0 tot 100, waarbij 0 de slechtst mogelijke kleurweergave is en 100 de best mogelijke kleurweergave. Een CRI-waarde van 100 betekent dat de kleuren worden weergegeven zoals ze eruit zouden zien onder natuurlijk zonlicht.

  Het is belangrijk om te begrijpen dat CRI alleen de kwaliteit van de kleurweergave meet en geen informatie geeft over de kleurtemperatuur. Kleurtemperatuur is een andere belangrijke factor bij het kiezen van de juiste LED-lamp en geeft aan of het licht koel of warm van kleur is.

  Waarom is CRI belangrijk bij LED's? De kleurweergave-index is belangrijk omdat het invloed heeft op hoe kleuren eruitzien onder kunstmatig licht. Bijvoorbeeld, in een kantooromgeving is

  Lees meer »
Pagina